Boost salget med SMS marketing

Tilbage til oversigten
Boost salget med SMS marketing

Black Friday er lige om hjørnet, og vi har i den forbindelse sammensat en masse gode tips og ideer til, hvordan I kan få endnu mere ud af salget via SMS marketing.

I har sandsynligvis hørt tallene før, men med en kommunikationskanal, som SMS’en, hvor åbningsraten er over 98% og langt størstedelen bliver læst inden for kort tid, ja så ligger der selvsagt et kæmpe potentiale i at udnytte SMS marketing, som et led af salgsstrategien!

Vores tips kan også anvendes ved øvrige højtider, hvad enten der er tale om julCyber Monday, firmafødselsdage, Valentine’s Day, mors og fars dag samt øvrige højtider med shopping i hovedsædet såsom Singles’ day i Kina, Diwali i Indien, El Buen Fin i Mexico, Boxing Day i England og Australien osv. Det kan også være en fordel at tænke SMS kampagner ind i jeres virksomheds årshjul i forbindelse med sæsonbetonede udsalg og tilbud.

Benyt vores søsterplatform RelationCity til nemt og hurtigt at opsætte kraftfulde SMS kampagner. Læs mere om det her.

quick_tip_1-danish-1200x628px

1. Sammensæt lækkert indhold

Det vigtigste tip er først og fremmest at sikre, at SMS’en er præcis, fængende og relevant. Dette omfatter en god introduktion, hvor højtiden, som er anledningen til SMS-beskeden nævnes efterfulgt af tilbuddet. Brug gerne modtagerens navn for at gøre beskeden endnu mere vedkommende.

Forklar kort tilbuddet, tilbuddets betingelser og afslut med en call-to-action. Teksten kan også med fordel indeholde links, hvilket du kan læse mere om nedenfor.

Hvis du gerne vil holde beskeden inden for én besked, skal du maks anvende 160 tegn. Sikr derudover, at det er muligt for modtagerne nemt at afmelde sig igen, ved at lade det fremgå tydeligt i beskeden, fx “Send STOP for afmelding”.

quick_tip_2-danish-1200x628px

2. Inkluder links 

Inkluder links i SMS beskeden, der gør det nemt for modtagerne at gå ind og se:

  • tilbudsvaren
  • deres kuponkode
  • deres særlige tilbud
  • en oversigt over tilbud
  • osv.

Den gennemsnitlige click-through-rate er blevet målt til at ligge på hele 19% ved denne type af SMS marketing, hvilket er imponerende højt! Til sammenligning ligger den på ca. 2,5 % ved emails.

Husk at anmode om at få alle links whitelisted i god tid, så du er sikker på, at dine SMS-beskeder kommer frem.

Ved kundeklubber kan der også inkluderes et link til et afsnit på hjemmesiden med særlige tilbud kun for kundeklubmedlemmer eller endda tilbud, der er skræddersyet til brugeren ud fra tidligere køb. Det skaber en mere eksklusiv sfære omkring kundeklubben samt styrker kundens relation til din virksomhed.

quick_tip_3-danish-1200x628px

3. Anvend keywords til at skabe lynsalg

Dette tip er lidt specielt, og er ikke for alle. Det er dog muligt at oprette fx et knaldtilbud på et bestemt produkt, og oprette et købsflow, hvor brugeren kan købe varen blot ved at svare tilbage med et bestemt keyword. Udover, at det gør det utroligt nemt for modtageren at benytte tilbuddet, så giver det også modtageren for at handle impulsivt på tilbuddet

Eksempel: Black Friday

Eksempel på hvordan det kan booste salg at inkludere keywords i SMS-beskeder

Her er det keywordet “gavekort”, som er indstillet til at foretage en overtaksering, hvorefter pengene trækkes på kundens mobilregning på samme vis, som en donation til en hjælpeorganisation.

Bemærk, at beløbet på tilbuddet ikke må overstige 4T’s grænse på overtakserede SMS-beskeder.

Integromat kan anvendes til at opsætte logikken for, hvad der sker, når keywordet anvendes, lige fra afsendelse af data til regnskabssystemet og generering af gavekortskoden til afsendelse af koden til køber. Læs, hvordan vi lynhurtigt opsatte en kompliceret SMS-donationsløsning ved hjælp af Integromat her.

quick_tip_4-danish-1200x628px-new

4. Varm kunderne op

Sørg for at varme kunderne op inden det store udsalg. Anvend SMS marketing i dagene op til med information om, hvilke tilbud, samt hvor store tilbud, modtageren kan forvente på dagen.

Via tovejskommunikation, som kan opsættes med brug af virtuelle numre, er det også muligt at spørge modtagerne, hvad de er interesserede i at få tilbud på op til højtiden, hvor de efterfølgende kan svare ved at skrive tilbage. En webshop, der sælger elektronik kunne fx sende en SMS ud, hvor brugeren kan vælge mellem, hvorvidt han er mest interesseret i tilbud på et TV, en iPads eller en PC ved blot at svare 1, 2 eller 3 tilbage. Derefter kan der målrettes tilbud på den valgte produktkategori.

quick_tip_5-danish-1200x628px-1

5. Timing!

Sørg for, at timingen er lige i øjet. De fleste vælger at udsende SMS-beskeder om formiddagen på selve udsalgsdagen – særligt ved Black Friday og Cyber Monday – og gerne inden kl. 10.00 lokal tid. Det er ikke alle, der har mobilen på lydløs om natten, så send endelig heller ikke for tidligt. Hvis kunderne får beskeden for tidlig på dagen, er der også en sandsynlighed for, at du fanger dem på et tidspunkt, hvor de ikke er klar til at købe.

Derudover sender mange virksomheder SMS-beskeder dagen inden med en forsmag på, hvad kunden kan forvente. Vær ikke bange for at sende et par meddelelser om dine tilbud inden udsalget starter. Kunderne leder aktivt efter de bedste tilbud, og vil derfor gerne høre om dem.

global-sms-gatewayapi_1200x628px

Global SMS Gateway

GatewayAPI har nogle af de laveste priser i størstedelen af ​​verden kombineret med en intuitiv brugergrænseflade, support i verdensklasse og en solid oppetid på over 99,99 % i gennemsnit. Hvis du ikke har en konto endnu, kan du oprette en gratis konto på mindre end to minutter her: Gå til GatewayAPI eller skriv til sales@gatewayapi.com.