Hvad er et SMS API?

Få et hurtigt overblik over, hvad et SMS...

Få et hurtigt overblik over, hvad et SMS API er, og hvad det bruges til. API’er er som udgangspunkt mest nyttige for udviklere, når der skal integreres flere systemer med hinanden.

Hvis du ikke har erfaring med at arbejde med API’er, så har du heldigvis mange andre muligheder for at forbinde dit system til GatewayAPI, herunder via Zapier eller Make, som ikke kræver erfaring med at kode.

Først og fremmest: Hvad er et API?

API står for “Application Programming In...

API står for “Application Programming Interface”, som kort fortalt muliggør, at forskellige applikationer kan tale med hinanden og udveksle information. De agerer således som et bindemiddel, som kan anvendes til at forbinde et hav af forskellige applikationer med hinanden.

Hvis du fx ønsker at holde din hjemmeside opdateret med dine seneste opslag på Facebook, så er det via API’er det foregår. Eller hvis du ønsker, at der udsendes en SMS automatisk, når en kunde har skrevet sig op til en service, så sker det også via API’er. Fordelen ved API’er er, at når de først er opsat, så kører de i baggrunden 24/7, og er klar til at udføre de opgaver, som de er programmeret til.

Hvordan virker et SMS API?

Et SMS API gør det muligt for dig at for...

Et SMS API gør det muligt for dig at forbinde til en SMS gateway, som giver dig adgang til at implementere SMS services i dine eksisterende softwareløsninger. Du bliver dermed i stand til at sende og modtage SMS beskeder nemt og hurtigt gennem fx en hjemmeside eller en applikation.

Vi anbefaler at anvende vores REST API, men du kan også benytte vores SMPP API, vores Kannel API eller vores Simple HTTP API.

Hvad er API nøgler?

Når du har oprettet en GatewayAPI konto,...

Når du har oprettet en GatewayAPI konto, får du mulighed for at oprette API nøgler, som er unikke for din konto. API nøglerne indeholder oplysninger, som giver adgang til vores API (hvis API nøglen er aktiv) og muliggør, at der kan sendes SMS beskeder via din GatewayAPI konto fra den applikation, som nøglerne er indsat i.

Af denne årsag skal API nøgler behandles ligesom adgangskoder og holdes strengt fortrolige. Som et ekstra lag af sikkerhed tilbyder vi forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som skal sikre din konto mod misbrug, selv hvis dine API nøgler er blevet lækket. Læs mere om dem her

Hvordan ser et SMS API flow ud?

Når du sender SMS beskederne via Gateway...

Når du sender SMS beskederne via GatewayAPI, så er der en række handlinger, der udføres:

1. Først modtager API’et beskeden og kører den igennem forskellige godkendelsesprocedurer.
  2. Når beskeden er blevet godkendt, sendes den videre til trin to, “processing”, hvor den eftertjekkes i forhold til spam og phishing, og routes derefter videre til de relevante teleselskaber.
  3. Derefter sendes beskeden til en bestemt forbindelse, så den kan leveres endeligt hos slutmodtageren.
  4. Når beskeden er blevet accepteret af teleselskabet eller gateway’en som beskeden er routet til, modtages der en status rapport, som videresendes og til sidst lander som en statusbesked i GatewayAPI dashboardet.

Se en komplet beskrivelse af SMS flowet her.

GatewayAPI-How_does_an_SMS_API_flow_look_like-BIG-DK@2x

Hvilken betydning har oppetiden på et SMS API?

En høj oppetid på et SMS API er alfa og ...

En høj oppetid på et SMS API er alfa og omega, hvilket sikrer, at API’et altid er tilgængeligt, når forskellige applikationer skal anvende det dag og nat.

GatewayAPI har en oppetid på over 99,99% i gennemsnit, hvilket betyder nedetiden ofte ligger på under en time om året. Med andre ord er API’et stort set altid online og tilgængeligt.