Hvorfor blev mine SMS beskeder ikke leveret?

Lær hvad de forskellige meddelelsesstatu...

Lær hvad de forskellige meddelelsesstatus betyder samt de mest almindelige årsager til en mislykket levering. Undgå, at dine SMS beskeder bliver blokeret ved at følge best practice.

Bemærk, at det i øjeblikket ikke er muligt at sende SMS trafik til Rusland.

states_and_status_codes

Hvad betyder de forskellige leveringsstatus på mine SMS beskeder?

Se liste over de forskellige leveringsst...

Se liste over de forskellige leveringsstatus der kan opstå, når du sender SMS trafik via GatewayAPI.

UNKNOWN

Status inden beskeden behandles, afventer på faktisk status.

SCHEDULED

Bruges til beskeder, hvor du planlægger et afsendelsestidspunkt.

BUFFERED

Beskeden holdes i vores interne kø og afventer levering til mobilnetværket.

EN ROUTE

Beskeden er blevet sendt til mobilnetværket og er på vej til sin endelige destination.

DELIVERED

Slutbrugerens mobile enhed har bekræftet leveringen. Hvis prisen for SMS beskeden bliver trukket fra din saldo, så er forsendelsen vellykket.

EXPIRED

Beskeden har overskredet sin gyldighedsperiode uden at få en leveringsbekræftelse. Ingen yderligere leveringsforsøg.

DELETED

Beskeden blev annulleret.

UNDELIVERABLE

Beskeden kan ikke leveres. Det er sandsynligvis en ugyldig MSISDN (modtager telefonnummer).

ACCEPTED

Mobilnetværket har accepteret beskeden på slutbrugernes vegne.

REJECTED

Mobilnetværket har afvist meddelelsen. Hvis denne meddelelse var overtakseret, er takseringen mislykket.

SKIPPED

Meddelelsen blev accepteret, men blev bevidst ignoreret på grund af netværksspecifikke regler.

Hvorfor blev mine SMS beskeder ikke leveret?

Ugyldigt nummer En af de mest almindelig...

Ugyldigt nummer

En af de mest almindelige årsager til en mislykket levering er et ugyldigt nummer. Et nummer kan være ugyldigt, hvis…:

• Nummeret mangler en landekode. GatewayAPI sender tekstmeddelelser til 200+ lande, og det er derfor nødvendigt at tilføje en landekode for at sikre, at meddelelserne finder de rette slutbrugere.
  • Nummeret er et fastnetnummer.
  • Slutbrugeren har ændret sit telefonnummer, og det gamle nummer er ikke længere forbundet.
  • Slutbrugeren har angivet et forkert telefonnummer (dette sker meget ofte!)

Operatørfiltre En anden almindelig årsag...

Operatørfiltre

En anden almindelig årsag til, at SMS’er ikke leveres, er filtre der er sat op af teleoperatørerne. Teleoperatørerne har opsat en række “SMS firewalls” for at forhindre spam og phishing. Disse firewalls og filtre har imidlertid deres begrænsninger. Spammerne ændrer kontinuerligt deres tilgange, og i bestræbelsen på at fange al spam-trafik blokerer operatørerne til tider også reel SMS trafik.

Filtrene reagerer fx på, hvis mange lignende tekstmeddelelser sendes til det samme nummer. Dette er ret almindeligt, når du tester opsætningen. Hvis der sendes tekstmeddelelser på bestemte dage eller tidspunkter, kan de også blive blokeret. I Frankrig er det for eksempel forbudt at sende SMS beskeder med  markedsføringsformål om aftenen og på helligdage.

Indholdet af SMS’erne kan også medføre, at meddelelser blokeres. Dette kan ske, hvis SMS beskeden…:

• mangler klare afmeldingsinstrukser.
  • indeholder upræcist sprog med forkert stavning, forkert placerede store og små bogstaver, og tegnsætning.
  • indeholder bestemte ord, som erfaringsmæssigt er relateret til spamming eller seksuelt, religiøst eller politisk indhold.
  • inkluderer links i teksten. Dette er ikke tilladt i nogle lande.

Slutbrugere Slutbrugerens mobiltelefon k...

Slutbrugere

Slutbrugerens mobiltelefon kan også være årsagen. Det sker relativt ofte, at hukommelsen på slutbrugerens mobil er fyldt op, hvilket betyder, at telefonen ikke kan modtage SMS beskeden. Nogle gange kan slutbrugere også have firewalls installeret på deres mobiltelefoner, der blokerer for SMS beskeden. Hvis slutbrugeren er på ferie, kan det forekomme, at SMS beskeder ikke leveres, da enheder, der er forbundet via roaming, generelt er sværere at nå.

Derudover kan slutbrugerenes telefoner simpelthen være slukket. Teleoperatørerne holder på tekstbeskeder i 48-72 timer, og hvis den modtagende mobiltelefon ikke er tændt inden for den tidsramme, bliver meddelelsen kasseret.

Sender ID Sender ID er feltet ‘fra...

Sender ID

Sender ID er feltet ‘fra’, der vises, når en meddelelse modtages. I nogle lande, såsom USA, kan du kun bruge numeriske tegn som Sender ID, mens det i mange andre lande er tilladt at bruge et Sender ID med alfanumeriske tegn.

Tekstmeddelelser med alfanumeriske Sender ID’er kan dog markeres som spam af mange udbydere, så vi anbefaler at vælge dit Sender ID med omhu. Hvis du nogensinde har oplevet at modtage en SMS, hvor Sender ID er markeret med f.eks. ‘Apple’ eller ‘PayPal’, hvor beskeden indeholder et link til et mistænkeligt websted, der anmoder om dine oplysninger, så har du et godt eksempel på, hvorfor et alfanumerisk Sender ID kan blive blokeret.

Blokering pga. landespecifikke restrikti...

Blokering pga. landespecifikke restriktioner

Når du sender til bestemte lande, fx USA og Kina vil du opleve, at der er landespecifikke restriktioner, som du skal være opmærksom på. Det er dit ansvar at sørge for, at de følges. Derfor har vi udarbejdet et afsnit om landespecifikke restriktioner, hvor du kan finde oplysninger om hvert land, så du undgår, at SMS beskederne ikke kan leveres.

Se landespecifikke restriktioner

faq_introduction-link_arrow

Kan jeg få en notifikation, når GatewayAPI er nede?

Ja, bare tilmeld dig via nedenstående li...

Ja, bare tilmeld dig via nedenstående link for at modtage underretninger på vores statusside om vedligeholdelse og eventuelle hændelser, der måtte opstå.

GatewayAPI Status