Hvordan angiver jeg et Sender ID?

Se specifikationer for Sender ID’e...

Se specifikationer for Sender ID’er. Sender ID’en er det navn eller nummer, som dine modtagere ser øverst i SMS beskeden.

Hvad er et Sender ID?

Et Sender ID er det navn eller nummer, s...

Et Sender ID er det navn eller nummer, som dine modtagere ser i toppen af beskeden, også kendt som “fra” sektionen. Sender ID’er gør det dermed muligt for modtagerne hurtigt at afkode, hvem afsenderen er, hvilket gør dem særligt velegnet til brandingformål.

Du kan vælge et alfanumerisk Sender ID (kombination af alfabetiske og numeriske tegn), som giver mulighed for op til 11 tegn. Du kan også vælge et udelukkende numerisk Sender ID, hvilket giver mulighed for op til 15 tegn ud fra SMS standarderne.

Bemærk, at det er obligatorisk at registrere et Sender ID i nogle lande.

Alfanumerisk

Alfanumeriske Sender ID’er kan bruges ti...

Alfanumeriske Sender ID’er kan bruges til at vise alt fra et firmanavn til et navn på en regeringsorganisation. Modtageren af meddelelsen kan dog ikke svare på en meddelelse sendt med et alfanumerisk Sender ID.

Alfanumeriske Sender ID’er kan være en hvilken som helst kombination af numeriske og alfabetiske tegn (0-9, a-z, A-Z, _), og længden kan maks. være på 11 tegn.

Se mere information om Sender IDs

faq_introduction-link_arrow

Numeriske Sender ID'er

Numeriske Sender ID’er kan kun bestå af ...

Numeriske Sender ID’er kan kun bestå af tal og kan indeholde op til 15 cifre. Modtagere kan svare på meddelelser sendt fra GatewayAPI, hvis et virtuelt nummer bruges som Sender ID i meddelelserne.

information

Kontakt support, hvis du har brug for tovejskommunikation til din løsning.

Kan jeg frit vælge et hvilket som helst Sender ID?

Ja, ved GatewayAPI kan du frit vælge det...

Ja, ved GatewayAPI kan du frit vælge det Sender ID, som du ønsker at benytte. Bemærk dog, at der kan være restriktioner i visse lande, som bevirker, at dit Sender ID skal registreres, inden det kan vises. I nogle lande kan du også opleve, at dine beskeder bliver afvist, hvis Sender ID’et ikke er blevet registreret. Se hvilke lande, hvor der er særlige regler nedenfor.

Årsagen til, at det er nødvendigt at registrere sit Sender ID i nogle lande, er, at det er en del af teleselskabernes foranstaltninger for at forhindre, at SMS svindel når frem til deres kunder. Når et Sender ID er registreret, bliver det også nemmere for teleselskaberne at spore misbrug tilbage til en specifik afsender. Dette har aldrig været vigtigere end nu, da SMS svindel er støt stigende.

På tværs af alle lande gælder det, at nogle Sender ID’er kan risikere at blive afvist grundet beskyttelse mod phishing angreb. Fx Sender ID’er som Apple, Google, GLS, PayPal og andre kendte brands skal godkendes af os før brug. Ellers risikerer beskederne at blive afvist.

Se begrænsninger på SMS trafik for specifikke lande

faq_introduction-link_arrow

USA

Al SMS-trafik, der sendes til USA, skal ...

Al SMS-trafik, der sendes til USA, skal komme fra et 10DLC nummer, et toll-free number eller en shortcode.

Kontakt vores support- og salgsteam, hvis du har brug for et nummer til amerikansk trafik.

Frankrig

De franske teleselskaber har ultimo 2022...

De franske teleselskaber har ultimo 2022 implementeret nye regler om registrering af Sender ID’er, som bevirker, at visse Sender ID’er, fx relateret til banksektoren, skal registreres først. Ellers vil beskederne med stor sandsynlighed blive afvist af et Sender ID filter.

Hvis du er i tvivl, kan du kontakte vores support for at få en liste over Sender ID’er, hvor det er nødvendigt at indsende en anmodning om at tage det i brug.

Italien

Ultimo 2023 blev der indført nye regler ...

Ultimo 2023 blev der indført nye regler i Italien vedrørende Sender ID’er.

Det betyder, at alfanumeriske Sender ID’er kun er tilladte for:

• Virksomheder/organisationer med momsregistrering og PEC i Italien.
  • Italienske virksomheder/organisationer, der registrerer deres Sender ID i den italienske myndigheds database (AGCOM) via en autoriseret italiensk messaging-udbyder.

For alle andre virksomheder vil SMS-beskeder blive leveret med lokale numeriske Sender ID’er.

Øvrige lande

Ved de øvrige lande på listen nedenfor a...

Ved de øvrige lande på listen nedenfor anbefaler vi at registrere Sender ID’er for at sikre, at beskederne bliver leveret.

• UAE
  • Tyrkiet
  • Qatar
  • Indonesien
  • Thailand
  • Vietnam
  • Marokko
  • Ukraine
  • Egypten
  • Indien
  • Iran
  • Serbien

Hvordan får jeg et Sender ID registreret?

Når et Sender ID skal registreres, kan d...

Når et Sender ID skal registreres, kan det i nogle lande være et krav, at man skal leje Sender ID’et ligesom du kender det ved virtuelle numre og keywords.

Kontakt venligst support, hvorefter de vil informere dig om pris samt dine muligheder. Hvis du ønsker at gå videre, vil support hjælpe dig med at lave ansøgningen om at tage et Sender ID i brug.

I nogle tilfælde kræves der også udfyldelse af en NOC formular, hvor der oplyses en række yderligere informationer, som sendes videre til beskedleverandørerne i det pågældende land.

Bemærk, at det er en lang proces (1-8 uger) at udføre disse ansøgninger og få dem godkendt, og der kan derfor forekomme et minimumskrav på den forventede trafikvolumen til det land, hvor Sender ID’et skal registreres.