Hvordan fungerer OCiD og to-faktor godkendelse (2FA)?

Læs mere om OCiD samt om dine muligheder...

Læs mere om OCiD samt om dine muligheder i forbindelse med to-faktor godkendelse på OCiD sign up og login flowet.

Hvad er OCiD?

ONLINECITY ID (OCiD) er din hovednøgle t...

ONLINECITY ID (OCiD) er din hovednøgle til vores produkter, som tilbydes af ONLINECITY.IO – selskabet der står bag GatewayAPI. Vi har skabt et enkelt autentificeringssystem, som gør det muligt at foretage autentificering én gang, hvorefter man får adgang til alle vores platforme.

Jeg har allerede en konto på GatewayAPI - hvordan kommer jeg ind?

Bare log ind som normalt. Hvis det er fø...

Bare log ind som normalt. Hvis det er første gang, du logger ind med OCiD, vil du blive ført igennem et par trin. Når du er færdig, vil du blive logget på som normalt, og alle dine detaljer og konti er præcis, som du forlod dem.

Hvad er 2FA og hvorfor er det nødvendigt?

To-faktor godkendelse sikrer din konto m...

To-faktor godkendelse sikrer din konto mod hackerangreb og anden misbrug ved at kræve, at login skal godkendes via en kode, der sendes til din email eller dit telefonnummer.

En gang imellem, eller hvis du skifter til en ny enhed, opgraderer din browser eller flytter til en ny lokation, vil du således få tilsendt en e-mail eller SMS med en engangskode. Dette sikrer, at selvom din adgangskode er lækket, er der stadig en yderligere foranstaltning, der skal foretages af hackerne. Dette gælder kun for e-mail- og SMS-baserede logins.

Vi har en forpligtelse til at beskytte de data, som vi er i besiddelse af, især personfølsomme oplysninger, og har vurderet, at det bedst gøres ved at gøre 2FA til et krav.

Hvilken godkendelsesmetode skal jeg vælge, når jeg tilmelder mig?

Du kan godkende via e-mail, SMS, Faceboo...

Du kan godkende via e-mail, SMS, Facebook eller Google (Gmail). Der er dog forskel på e-mail/SMS og Facebook/Google, som håndterer tofaktor-godkendelse anderledes.

Da både Facebook og Google går meget op i at sikre ​​dine legitimationsoplysninger, bliver logins endnu hurtigere ved valget af en af disse, når du logger ind fra en enhed, hvor du allerede er logget ind på Facebook eller Google. Således kan du springe over det periodiske to-faktor tjek ved at vælge denne løsning.

Hvordan skifter jeg den email/telefonnummer, som anvendes til 2FA?

Denne funktion er under ombygning. Lige ...

Denne funktion er under ombygning. Lige nu gøres det bedst ved at invitere dig selv til din GatewayAPI konto med den nye mailadresse/mobilnummer. Læs mere om, hvordan du gør det her

Du kan derefter vælge at slette din gamle bruger.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke længere har adgang til den email/mobilnummer, jeg har brugt til at oprette kontoen med?

Kontakt support, hvorefter de vil gå i g...

Kontakt support, hvorefter de vil gå i gang med at verificere din identitet og din tilknytning til kontoen. Når verificeringsprocessen er gennemført, vil de kunne invitere dig ind på kontoen på din nye email/telefonnummer.