Hvordan bruger jeg specialtegn i SMS-beskeder?

Hvis du tilføjer specialtegn i din SMS, ...

Hvis du tilføjer specialtegn i din SMS, vil det påvirke, hvordan din besked bliver kodet. Hvis du kun bruger tegn, der falder ind under standard GSM-7-alfabetet, er det muligt at sende op til 160 tegn i en enkelt SMS.

Hvis du derimod tilføjer et specialtegn, som ikke indgår i GSM-7-alfabetet, kræver det USC-2-kodning i stedet, hvilket begrænser antallet af tegn, der kan inkluderes i en enkel SMS, til 70 tegn. Det kan fx være emojis eller andre former for specialtegn. Hvis der benyttes et sprog, der ikke bruger det latinske alfabet, fx mandarin eller arabisk, er USC-2-kodning også nødvendigt.

Nedenfor kan du se et eksempel på en SMS med brug af specialtegn:

FAQ_special_characters-SMS_gonzales-no_shadow-DK@2x

Beskeden indeholder specialtegnet ”á”, o...

Beskeden indeholder specialtegnet ”á”, og derfor er USC2-kodning påkrævet.

Hvis vi bruger ovenstående besked som eksempel, tæller den 109 tegn. Hvis beskeden kun indeholdt standardtegn, ville den have en tegngrænse på 160, og dermed kunne den sendes i en enkelt besked. Men da den indeholder specialtegn, bruges USC-2-kodning med en begrænsning på 70 tegn. Derfor vil beskeden blive sendt i to SMS-beskeder.

Hjælpeværktøj på vores søsterplatform RelationCity

Når du bruger Quick Send-funktionen på v...

Når du bruger Quick Send-funktionen på vores søsterplatform RelationCity, får du et klart overblik over antal tegn, hvilken kodning der bruges, og hvilke tegn i din besked, der er specialtegn. Det er et meget brugbart værktøj til at afgøre, om din besked vil blive kodet med GSM-7 eller USC-2.

FAQ_special_characters-RC_quick_send_tool_characters_counter@2x