Hvor mange tegn må en SMS indeholde?

Det maksimale antal tegn på en SMS komme...

Det maksimale antal tegn på en SMS kommer an på den benyttede encoding. Nedenfor kan du læse om begrænsningerne for både GSM-7 og UCS-2.

GSM-7

Med GSM-7 kan en besked indeholde op til...

Med GSM-7 kan en besked indeholde op til 160 tegn uden at blive delt op i flere SMS’er. Overstiges de 160 tegn, bliver beskeden delt i to – de to beskeder bliver dog sammenflettet, så de fremkommer som én samlet besked på modtagerens skærm. Denne sammenfletning bruger syv tegn, så besked nummer to har reelt kun 153 tegn til rådighed. Læs mere om sammenkædede SMS beskeder her.

Det betyder altså, at du i din første SMS kan bruge op til 160 tegn, og for hver ekstra SMS herefter er max-grænsen 153 tegn, hvis beskederne skal sendes som én samlet SMS. Det er vigtigt at bemærke, at GSM-7 kræver, at beskeden kun gør brug af tegn fra et begrænset tegnsæt. Tegnsættet fra GSM-7 passer til de fleste vestlige tekster – vær dog opmærksom på, at enkelte tegn fra tegnsættet fylder mere, dvs. tæller dobbelt i tegnoptællingen.

UCS-2

Hvis der er behov for yderligere tegn, d...

Hvis der er behov for yderligere tegn, der ikke er inkluderet i GSM-7, kan beskeden sendes via UCS-2 encoding. UCS-2 gør det f.eks. muligt at inkludere emojis eller benytte alfabeter, der ikke har oprindelse fra latin. Ulempen ved UCS-2 er, at det fylder mere, så antallet af tegn per SMS falder til 70 – begrænsningen kan endda være større, da mange emojis f.eks. fylder mere end et tegn. Hvis flere SMS’er skal flettes sammen, bliver begrænsningen 67 tegn for hver besked efter den første. Du kan læse en mere teknisk gennemgang af UCS-2 her.

Vi anbefaler så vidt muligt at holde sig til GSM-7, da man får flest tegn for pengene på den måde.

Hvad er den maksimale længde på en SMS?

Som nævnt ovenfor bliver SMS’er sammenfl...

Som nævnt ovenfor bliver SMS’er sammenflettet, så snart de overstiger antallet af tegn for en enkelt SMS. Det betyder, at hvis man vil sende en besked, der er længere end de 160 tegn (GSM-7) eller 70 tegn (UCS-2), man har til rådighed for en enkelt SMS, så kan man sagtens det – den vil bare blive takseret som to eller flere beskeder.

Men hvor mange SMS’er kan man så kæde sammen? Der er mange faktorer, der spiller ind i beregningen af den maksimale længde på en samlet SMS – bl.a. de enkelte teleselskabers begrænsninger, encodingen samt hvilke specifikke tegn der er brugt. Derfor vil beregningen variere fra besked til besked. Der er dog sjældent grund til at bekymre sig om, hvorvidt man når max-kapaciteten af tegn – så længe man benytter SMS-formatet, som det er tiltænkt (Short Message Service), så vil man ikke opleve problemer.

GatewayAPI_FAQ-how_many_characteres_in_a_sms-1200x800px-DK-v2@2x

Hvor mange tegn må et afsendernavn være?

Standarden for SMS’er begrænser længden ...

Standarden for SMS’er begrænser længden på afsendernavn til 15 tal, eller op til 11 tegn hvis man bruger bogstaver/tekst. Det er muligt at gøre brug af mellemrum i afsendernavnet, men man skal være opmærksom på, at de fleste moderne smartphones ikke kan vise mellemrummet – så vi anbefaler, at man indtænker dette, når man fastlægger sit afsendernavn.

Til nogle destinationer kan der være lande- eller netværksbegrænsninger på afsendernavnet, så vær sikker på at tjekke reglerne for din destination, inden du afsender SMS’en. Læs flere detaljer i vores dokumentation her.